Testimoniale

 • “Cum descrieți relația profesor-elev din Școala PREMS?”

  Să iubești copiii. De atât de nevoie din partea unui dascăl pentru a reuși să scoată din fiecare copil ce are mai bun și mai frumos. Din dragostea dascălilor pentru copii ies la lumină comori nebănuite. Copiii sunt capabili să învețe orice atâta timp cât motivația vine din interior. În Școala PREMS se construiește, în primul rând, o relație bazată pe iubire și respect între copii și profesori. De aici pornește totul, și se consolidează mai departe frumos și armonios. Ceea ce se întamplă în Școala PREMS se numește NORMALITATE.

  — (C.M.)

  ,,Pentru că am insistat să fiu cât mai aproape de persoanele care se ocupă de copilul meu zi de zi, am observat o foarte mare răbdare în abordarea copiilor, o înțelegere și acceptare a tuturor problemelor cu care se confruntă cei mici, o încercare de a pătrunde dincolo de ceea ce afișează copilul și de a-i oferi soluțiile sau cadrul necesar să se simtă cât mai echilibrat, confortabil și integrat. Am putut mereu cere sau oferi sfaturi, am ținut să avem o relație deschisă cu învățătoarele pentru că interesul este de a-l cunoaște pe copil cât mai bine din ambele părți, pentru a facilita procesul de educație în cadrul școlii și de educare acasă.”

  — (R.S)

  “Ce simțiți că reprezintă Școala PREMS pentru copilul dumneavoastră?”

  Locul în care a învățat că din greșeli se învață, nu se primesc pedepse. Locul în care a înteles că fiecare copil e diferit, cu abilități diferite. Locul în care și-a făcut multi prieteni. Locul în care a învaățat să vorbească deschis și fără frică. Locul în care cadrele didactice iubesc copiii și al căror rol este acela de a educa cu întelegere și empatie și nu de a pedepsi. Locul în care nu se vânează greșeli, ci se învață din ele.

  — (C.M)

  Pentru Alex, Școala PREMS a venit ca o alternativă pozitivă față de un an petrecut în sistemul de stat în clasa pregătitoare. Pentru el reprezintă o a doua casă, locul în care își primește educația și informațiile necesare într-un mod care funcționează pentru el, locul în care este acceptat, ascultat, iubit, înțeles și încurajat. Este ”locul” în care petrece 8 ore pe zi pentru care se trezește suficient de lejer dimineața și de unde pleacă vesel și țopăind.

  — (R.S)