Metode educaționale

Grădinița PREMS și-a deschis porțile în anul 2013 din dorința de a le oferi copiilor Brașovului o alternativă educațională proiectată și pusă în practică cu gândul la viitor, la performanță și la comunitate. De atunci, sute de copii ne-au trecut pragul și au crescut sub privirile noastre, unii dintre ei ajungând de la grupa mică în băncile școlii. În deplină concordanță de idei și de strategie educațională, Grădinița și Școala PREMS oferă un spațiu sănătos, stabil și sigur în care copiii se dezvoltă armonios și învață în cele mai bune condiții. Din anul 2021, PREMS a primit acreditare pentru toate cele trei cicluri de învățământ: grădiniță, școală primară și școala gimnazială. Acreditarea, o recunoaștere a actului educațional al echipei PREMS, reprezintă încununarea viziunii noastre pentru viitor, certitudinea implicării noastre în viitorul copiilor și promisiunea continuității. Cu timpul, Grădinița PREMS a devenit un spațiu multicultural, în care copii de diferite etnii și naționalități învață, se joacă și se dezvoltă împreună.

Peste 110 copii învață în cele șase grupe ale Grădiniței PREMS: grupa baby Bambi, grupa mică Scooby Doo, grupa mixtă Harry Potter, grupa mijlocie Winnie, grupa mare Minions și grupa mare Peter Pan.

Procesul educativ ține cont de programa națională în care se împletesc metode alternative precum cele finlandeze, Montessori sau Step by Step. 

În metodele educaționale finlandeze, copiii beneficiază de o educație bazată pe compasiune și deschidere spre comunitate, prin dezvoltarea flexibilității cognitive și identificarea de soluții. Activitățile zilnice sunt gândite în așa fel în cât aceste principii de educație să fie respectate și să se integreze în programul obișnuit în mod benefic pentru micuții noștri. Copiii desfășoară activități în aer liber, aproape de natură, învață să respecte atât mediu înconjurător, cât și comunitatea în care trăiește.

Metoda Step By Step pune copilul în centrul procesului educațional, raportându-ne la nevoile și la interesele lui, prin implicarea familiei și a comunității. În această alternativă educațională se pune accent pe capacitatea copilului de a fi creativ, de a-și forma gândirea critică, de a avea inițiativă, de a rezolva probleme și de a comunica eficient cu ceilalți. Dimineața, copiii se strâng în cerc, se salută folosind numele colegului căruia i se adresează, comunică, această întâlnire fiind un bun start pentru activitățile educaționale zilnice. 

Metoda Montessori este o metodă educațională pentru copii, aplicabilă între 0-18 ani. Principiul de bază al metodei este autoeducarea. Metoda pornește de la premisa că un copil este născut deja cu un întreg potențial care trebuie lăsat să se dezvăluie, într-un mediul sigur si monitorizat ce susține acesta creștere și dezvoltare firească, naturală a ființei umane. Copilul are încă de la naștere o “minte absorbantă”, care asimilează emoții, imagini, limbaj și aspecte culturale. Aceste experiențe vor dezvolta rețele neuronale, care mai apoi vor dezvolta mecanisme de gândire și trăsături specifice individului. Metoda Montessori are ca punct central copilul și respectul față potențialul și ritmul natural de creștere al acestuia, urmărindu-se o introducere firească a copilului în procesele și raporturile unei vieți normale și dezvoltarea unui individ împlinit și relaxat cu sine însuși și cu lumea înconjurătoare. 

La Grădinița PREMS, procesul educațional se desfășoară într-un spațiu modern, curat, adaptat nevoilor copiilor. Avem o zonă de primire a copiilor cu recepție, rafturi pentru pantofiori și vestiare, șase săli de clasă, dormitoare, sală de mese, grupuri sanitare pentru fete și pentru băieți, cabinet medical, sală de sport, salină artificial, loc de joacă interior și loc de joacă exterior. Toți copiii înscriși la Grădinița și la Școala Internațională PREMS mănâncă preparate gătite în bucătăria instituției noastre de învățământ. Bucătarul-șef pregătește mâncarea din ingrediente proaspete, de calitate. 
COMUNITATE

Noi, la PREMS, suntem o comunitate, iar scopul nostru comun este binele copiilor, educația lor.

ECHIPĂ

Pentru a îndeplini toate obiectivele pe care le avem privind educația și îngrijirea copiilor noi, educatorii, și dumneavoastră, părinții și bunicii, trebuie să lucrăm împreună, ca o echipă și să respectăm regulile

FAMILIE

Odată ajunși la PREMS deveniți membri ai familiei noastre, în cadrul căreia suntem înțelegători, politicoși, atenți și, mai ales, corecți