Ambasadorul Finlandei în România, în vizită la Școala Internațională PREMS

September 24, 2021

Excelența Sa doamna Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în România, a răspuns invitației de a vizita Școala Internațională PREMS.

Doamna ambasador a sprijinit echipa PREMS în crearea de legături cu specialiști finlandezi în educație, care au instruit și care ajută la specializarea colegelor noastre și la

implementarea metodelor specifice de predare în programa claselor româno-finlandeze.

Excelența Sa a vizitat Școala PREMS și a putut observa modul în care echipa noastră s-a adaptat la metodele de învățare finlandeze. Programul, dezvoltat împreună cu echipa EduCluster Finland, urmează curriculumul național, dar și metode didactice finlandeze. Copiii beneficiază de o educație bazată pe compasiune și deschidere spre comunitate, prin dezvoltarea flexibilității cognitive și identificarea de soluții.

”Vă mulțumim mult pentru că ne-ați invitat. Aveți un loc frumos, decorat în culori vesele, care inspiră și oferă elevilor și profesorilor un sentiment plăcut. Cel mai important lucru este motivația pe care o aveți cu toții, atât conducerea școlii cât și profesorii, modelul de inspirație, de dedicația și de fericire pe care îl oferiți.

Se simte faptul că sunteți fericiți să educați și să fiți alături de copii pe drumul lor educațional. Am descoperit, de asemenea, că puneți pe primul loc nevoile copiilor. Iar acesta este cel mai important lucru și în sistemul de educație finlandez.

Așadar, astăzi am vizitat o școală asemănătoare celor din Finlanda. Aveți un spațiu frumos, o atmosferă minunată, o echipă dedicată și motivată. Aveți tot ceea ce vă trebuie. Mă bucur foarte mult pentru că doriți să cooperați cu echipe educaționale din Finlanda și vă doresc mult succes!”, a declarat Excelența Sa doamna Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în România.

La rândul său, Ornela Anghel, fondatorul și managerul general al Școlii Internaționale PREMS a subliniat importanța vizitei doamnei ambasador.

”Este o mare onoare pentru noi să primim vizita Excelenței Sale doamna Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în România. Doamna ambasador ne-a oferit sprijinul într-un moment deosebit de important pentru școala noastră și ne-a demonstrat că este un susținător activ al educației de calitate din România. Vizita doamnei ambasador este un motiv de mândrie dar, mai ales, este o confirmare a faptului că echipa noastră muncește mult, muncește bine și că toată activitatea noastră se regăsește în educația elevilor PREMS. Ne bucură faptul că și părinții elevilor noștri au înțeles beneficiile metodelor de predare finlandeze și suntem optimiști că vom continua acest proiect mult timp de acum înainte. Toate locurile în clasele româno-finlandeze sunt ocupate, nu mai avem niciun loc disponibil, iar acest lucru ne bucură și ne responsabilizează. Însă, cel mai important este că părinții au înțeles cu adevărat eficacitatea metodelor finlandeze de predare”, a declarat Ornela Anghel, fondatorul și managerul general al Școlii Internaționale PREMS

Despre PREMS

Înființată în anul 2012, Școala Internațională PREMS oferă un spațiu sănătos, stabil și sigur în care copiii se pot dezvolta armonios și pot învăța în cele mai bune condiții. Din 2021, Școala a fost primit acreditare pentru toate cele trei cicluri de învățământ: preșcolar, primar și gimnazial. La PREMS, copiii vin la școală cu bucurie pentru că știu că în clase îi așteaptă dascăli dedicați, afectuoși, pregătiți să le facă experiența învățării cât mai plăcută. Elevii PREMS învață, râd, se joacă, participă la activități extracurriculare și la cluburile sportive. Școala Internațională PREMS le oferă elevilor, printre altele, un program zilnic adaptat specificului și particularităților de vârstă ale copiilor, un colectiv profesoral calificat, săli de clasă cu dotări moderne și mâncare gătită în bucătăria școlii din ingrediente de calitate

Școala PREMS este Centru de Pregătire CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK)

Parteneriatul dezvoltat cu EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE din București (EECentre) presupune organizarea si susținerea examenelor de certificare a limbii engleze CAMBRIDGE, cu recunoaștere internațională. Absolvirea acestor examene oferă cele mai prestigioase certificate pentru cei ce studiază limba engleză, fiind folosite în peste 130 de țări și recunoscute de peste 10.000 de universități și de angajatori pe plan internațional.

PREMS este prima școală privată din Brașov acreditată de ARACIP